Gratis verzending vanaf 40 euro, Gratis retour. Klik hier voor meer info.

Veelgestelde vragen (FAQ).

Bestellen

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

De verzendkosten per land kunt u terugvinden op onze home pagina.

Voor België en Nederland bedraagt dit 4,95 euro, gratis levering vanaf 40 euro.

Voor Duitsland bedraagt dit 7,95 euro, gratis levering vanaf 90 euro. 

Voor Frankrijk bedraagt dit 9,95 euro, gratis levering vanaf 90 euro.

Voor rest Europa steeds op aanvraag.

Wat gebeurd er als een product toch niet in voorraad is?

Op elke productpagina kan je zien of het product op voorraad is. Deze kunnen wij dan direct uitleveren. Is onze voorraad toch uitgeput, geven wij u een mail met de opnieuw beschikbare levering. Het is dan aan U de keuze om op uw bestelling te wachten of dit te annuleren.

Ik heb een product besteld boven het franco leveringsbedrag maar moet toch transport betalen?

Hier gaat het waarschijnlijk om een product dat valt onder de categorie 'apart transport'. Weegt het product zwaarder als 30kg, valt deze buiten de pakketmaten van DPD of heeft het product speciaal transport nodig? Dan wordt hier een extra vergoeding voor transport aangerekend. Dit bedrag wordt altijd vermeld op de productpagina.

Kan ik hulp krijgen bij mijn bestelling?

Via ons contactformulier kan u hulp vragen op afstand. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met U op. Vergeet eventueel geen uur op te geven wanneer u het best bereikbaar bent!

Verzending

Hoe snel wordt er geleverd?

Naargelang het product dat je besteld, mag je rekenen op een levertermijn van 1 tot 5 werkdagen na ontvangst van de betaling. Wij streven ernaar om de leveringen zo spoedig mogelijk te laten verlopen.

In DPD Pickup parcelshops wordt zonder meerkost ook op zaterdag geleverd!

Pickup is dé oplossing om gemakkelijk pakketten te ontvangen. Met een levering in een Pickup parcelshop kies je voor de zekerheid om je pakket te kunnen ophalen wanneer het jou uitkomt dankzij de flexibele openingstijden. Alle Pickup parcelshops zijn minstens van dinsdag tot zaterdag geopend.

Met 1.500 Pickup parcelshops in de Benelux, en meer dan 16.000 in Europa zijn we altijd in de buurt.

Dit geldt niet op speciale bestellingen. Deze leveringstermijnen staan vermeld op de productpagina.

Wat gebeurt er als ik op het moment van levering niet thuis ben?

Wanneer je niet thuis bent wanneer de DPD chauffeur langskomt, wordt je pakket naar een Pickup parcelshop in je buurt gebracht.

Op deze manier heb je je pakket zo snel mogelijk in je bezit en bepaal je zelf wanneer je het gaat ophalen.

De DPD chauffeur laat een mededeling in je brievenbus achter met vermelding van het adres van de Pickup parcelshop en het tijdstip vanaf wanneer je het pakket kan ophalen.

Je krijgt van DPD een e-mailbericht wanneer het pakket is aangekomen in de Pickup parcelshop.

Neem je identiteitsbewijs mee wanneer je je pakket gaat afhalen. Je krijgt 7 dagen tijd om het op te halen, daarna wordt het terug naar de afzender gestuurd.

Op www.dpd.be  kan je de status van je pakket nagaan en vind je meer informatie over onze Pickup parcelshops (locaties, openingsuren…). 

Wat als ik mijn bestelling niet binnen de 8 dagen afgehaald heb?

Indien u koos voor een afhaling in een DPD Pickup parcelshop wordt u per SMS/e-mail geïnformeerd zodra het pakket kan afgehaald worden. Het pakket blijft hier gedurende 8 dagen op u wachten voor afhaling. Na 4 dagen ontvangt u automatisch een herinnering indien het pakket nog niet afgehaald werd.

Als u het pakket niet afhaalt, wordt het automatisch geretourneerd naar ons.

Kan ik ook producten laten leveren die vermeld staan als 'Enkel Afhaling Mogelijk'

Voor sommige producten is dit mogelijk. Hiervoor kunt u best contact opnemen met ons om dit verder te bespreken. Naargelang de afstand en product wordt er hier dan een transportkost onderling besproken.

Wat moet ik doen als mijn pakket beschadigd is geleverd?

Als u een pakket ontvangt waarvan de verpakking zichtbaar langs de buitenkant beschadigd is, gelieve dit zeker aan de chauffeur te melden en eventueel te weigeren. Als u deze toch aangenomen heeft, gelieve eerst een foto te maken alvorens de verpakking te openen! Is bij het openen het product zelf beschadigd, dan moet dit binnen de 48u aan ons gemeld worden. Gebeurd dit niet binnen de 48u, dan vervalt helaas hier de garantie op. 

Afhalen

Kan ik de producten ergens afhalen?

De bestelde goederen kunnen afgehaald worden in onze winkel, gelegen Desmedtstraat 34, 2322 Minderhout, Belgïe of bij een DPD Pickup parcelshop bij u in de buurt.

Retouren

Kan ik goederen terugsturen waar ik niet over tevreden ben?

Conform de wet op de verkoop op afstand heb je het recht om je aankoop te retourneren, zonder opgave van een motief. Dit geldt voor bijna alle producten die UwTuinenDier verkoopt met uitzondering van op maat bestelde goederen, cosmetica, producten met beperkte houdbaarheidsdatum,... Goederen retour sturen moet uiterlijk gebeuren 14 dagen na ontvangst van de goederen (postdatum geld). Het artikel dient in de originele verpakking, ongebruikte en onbeschadigd, terug gestuurd te worden naar:

Laurijssen BVBA, Desmedtstraat 34-36, 2322 Minderhout, Belgïe.

Indien het artikel niet in de originele verpakking, zonder etiketten en/of barcode, teruggestuurd worden, wordt er een administratieve kost van 30% afgehouden van het bedag van de waarde van het product.

Gelieve een retourlabel aan te vragen via info@uwtuinendier.com. Print het uit, kleef het op de doos en breng het binnen in 1 van de dichtstbijzijnde DPD Pickup parcelshops. Voorzie het pakket ook van je leveringsbon. 

Retourneren is voor eigen rekening. Kosten hiervoor bedragen 4 euro voor pakketten tot 31kg. Kosten voor grotere pakketten op aanvraag. Dit bedrag wordt in vermindering gebracht bij het terugbetalen van uw retour. 

Met 1.500 parcelshops in de Benelux zijn we altijd in de buurt, ontdek hier je dichtstbijzijnde Pickup parcelshops:
België: https://www.dpd.com/be/home/pickup/pickup_parcelshop_finder
Nederland: https://www.dpd.com/nl/home/pickup/pickup_finder
Luxemburg: https://www.dpd.com/lu/home/pickup/dpd_parcelshop_finder

*De retourkost wordt in minder gebracht van uw terugbetaling. De kosten hiervoor hangt af van de aard van het artikel.

Na ontvangst en controle van je pakket storten wij je aankoopsom zo snel mogelijk terug. Wettelijk binnen de 30 kalenderdagen.

Kan ik mijn bestelling omruilen?

Omruilen van een product kan ook zonder probleem. Dit werkt op dezelfde wijze als het retourneren van een product. U moet eerst het product retour zenden samen met de retourbrief die U kan aanvragen. Als de goederen bij ons toekomen in goede staat, zenden wij het desgewenste product naar u toe. U kan dit vermelden op de retourbrief.