Vroege Lentekriebels?

Wees de lente een stapje voor...
Vroege Lentekriebels?

 

Kent U dat gevoel? Het zonnetje schijnt, geeft wat warmte en ineens is daar enorm veel energie om de tuin in te vliegen? STOP! Temperaturen schommelen nog, voor gras zaaien e.d. is het nog te vroeg. Vind hier tips waarmee U al wel mee kunt beginnen.

 

Heeft U al gedacht aan het verticuteren en ontmossen van de grond? 

In ieder gazon gaat zich naar verloop van tijd een viltlaag in de grasmat vormen. Deze viltlaag bestaat uit afgestorven grasdeeltjes die na het maaien zijn achtergebleven op het gazon en uit mossen die hierop gaan groeien. Deze viltlaag wordt op termijn steeds dikker waardoor zuurstof, meststoffen en water niet meer in de bodem kunnen dringen. Het gazon wordt zo verstikt en zal, wanneer je er niets aan doet, geel gaan kleuren en uiteindelijk afsterven. Je houdt dan meer mos over dan gras.

Verticuteren houdt in dat je op mechanische wijze (met een verticuteerhark of machine) de oude viltlaag uit het gras gaat verwijderen. De grasmat raakt hierdoor goed doorlucht zodat het weer voedingsstoffen kan opnemen en kan gaan groeien. Doe dit tweemaal per jaar!

                          Afbeeldingsresultaat voor verticuteren

De volgende stappen... 

Strooi nu kalk!!! Dat staat geregeld in advertenties of op spandoeken bij speciaalzaken, is dit echt nodig?

Kalk is geen mest, maar zonder kalk kan het gras de voedingselementen uit de meststoffen niet opnemen, en blijft het er pips uitzien. Het brengt de zuurtegraad van de bodem op peil (onze bodems verzuren van nature) en remt mos.

Kalk strooi je in het najaar of het vroege voorjaar, nu dus, en best zo snel mogelijk, zodat het de tijd krijgt om op te lossen. 

                                             DCM GroenKalk - foto 1

 

Dan is het nu tijd voor de volgende stappen in je gazonverzorging: bemesten, onkruid bestrijden en je gras voorbereiden op een optimale groei. Dit doe je best als de temperatuur gemiddeld 15°c is (geen koude nachten).

Dit lijkt misschien veel werk, maar met Evergreen Complete 3-in-1 geraak je al een heel eind. Evergreen Complete 3-in-1 is hard voor mos & onkruid, zacht voor je gras.
Het is een gazonmest mét anti-mos- en anti-onkruidwerking. Deze efficiënte micro-korrels vernietigen mos en onkruid zoals muur, weegbree, madeliefjes, boter- en paardenbloemen. Bovendien voeden ze je gras, zodat plekken waar mos of onkruid stond snel dichtgroeien

 

                              Afbeeldingsresultaat voor evergreen 3

Het resultaat? Een gezond en groen gazon! Wil je een zo goed mogelijk resultaat bereiken? Gebruik dan een meststofstrooier om je korrels perfect te verdelen. Verkrijgbaar in onze webshop!

                                                       

Ga voor heldergroen!

Is het gras wat vaal van kleur, dan kan je kiezen voor Evergreen GreenMax. Als je hiermee je gazon bemest, ziet je gras er 3 dagen later al beduidend groener en sterker uit. Verkrijgbaar in onze webshop! 

                                   Afbeeldingsresultaat voor greenmax ilove

Dat was het voor nu, duik dus rustig Uw tuin in en ga dit jaar voor een gezond, onkruidvrij en groen gazon!